ERP en bedrijfsprocessen

ERP is simpel gezegd software voor het registreren van bedrijfsgegevens.
Met ERP automatiseer je de logistieke, administratieve en financiële bedrijfsprocessen. Dankzij ERP-software ben je in staat om het gebruik van bedrijfsmiddelen te controleren en de efficiëntie van de activiteiten te verbeteren. Wil je je interne bedrijfsprocessen optimaliseren?
Wij bieden een flexibel crossplatform van CRM en ERP.
Wat houdt dat in?

Met CRM optimaliseer je het klantcontact. Met ERP optimaliseer je de interne bedrijfsprocessen.
Met Hunter-CRM beheer je beide.

ERP bedrijfsprocessen

Het voordeel

Het voordeel is dat gegevens van bijvoorbeeld klanten en producten (denk aan adresgegevens van klanten) binnen de organisatie slechts eenmaal ingevoerd hoeven te worden, omdat gebruik wordt gemaakt van een enkele database. De kans op inconsistente data wordt daardoor veel kleiner en je kunt veel efficiënter werken.

Een voorbeeld:

Als je een order invoert en bevestigt, wordt er een reservering gedaan op de voorraad. Dit kan daarna leiden tot een advies om de voorraad aan te gaan vullen. Wanneer je de klant aan een verkeerd factuuradres koppelt, komt dit adres op de verkooporder en gaat de factuur naar een onjuist adres. Of wanneer je geen contactpersoon hebt aangegeven waar de factuur naartoe gemaild kan worden, wordt de factuur niet verzonden.

Met ERP kun je processen stroomlijnen.
Je voert informatie maar één keer in waardoor je snel kunt rapporteren, zonder Excel-lijsten aan elkaar te knopen.

Een aantal ERP mogelijkheden die Hunter-CRM biedt:

Z

Voorraadbeheer

Z

Productieplanning

Z

Projectmanagement

Z

Financieel beheer

Z

Voor- en nacalculatie

Z

Werktekeningen koppelen

Bekijk ook deze stories:
Een gratis kassa app? 5 redenen om je bedrijfsprocessen te automatiseren POS Systeem voor slijterijen VectronConnect app Tips offerte opstellen Is een bestelzuil iets voor jou? Wat is omnichannel? ActaBlue oplossingen Waarom CRM? Ontdek 6 redenen. Tips om je webshop vindbaar te maken