CRM voor kleine bedrijven?

Misschien denk je, CRM is alleen voor grote bedrijven met grote verkoopteams. Maar dat hoeft helemaal niet. Ook kleinere bedrijven kunnen profiteren van een CRM systeem.
Wij begrijpen het midden klein bedrijf. De door ons ontwikkelde producten zijn toepasbaar in de meeste bedrijfssegmenten en is ontwikkeld met het oog op de klant. Een CRM-systeem zorgt ervoor dat je als kleine onderneming georganiseerd kunt werken en geen kansen misloopt.
Wat zijn enkele mogelijkheden?

Volg leads eenvoudig op

Je kunt je leads opvolgen omdat ze op een centrale plek staan en beheerd worden zodat de gegevens altijd up to date zijn. Je verkoopteam kan prioriteren en zo voorkomen dat er tijd besteed wordt aan ongekwalificeerde mensen die nooit tot aankoop overgaan.

Wat zijn belangrijke activiteiten voor kleine bedrijven?

– Contactpersonen en gesprekken beheren
– Direct mail
– Facturen maken
– Offertes opstellen
– Urenregistratie

%

Excel of CRM?

Bijna de helft van het kleinbedrijf (10-49 medewerkers) heeft geen crm-systeem. Binnen de groep microbedrijven (2-9 medewerkers) is dat zelfs maar 1 op 4. Volgens een onderzoek van GetApp.
Wat gebruiken ze dan wel? Excel blijft populair. De meeste ondernemers gebruiken geen CRM vanwege het budget. Maar veel geven ook aan dat ze moeite hebben met het up to date houden van contactinformatie en het registreren van salesactiviteiten.

Wat zijn nog meer voordelen van CRM?

Al de gegevens van je klant op één plek. Maak taken, calls en afspraken. Deze synchroniseren met je agenda.
Maak in een paar klikken een factuur aan en verzend hem digitaal vanuit Hunter-CRM.
Je kunt gerichte mailings uitsturen. Je kiest op eenvoudige wijze je doelgroep voor een specifieke campagne.
Met een workflow kun je diverse onderdelen van je bedrijfsproces bijhouden. En maak hem zo uitgebreid als je wilt.

Bekijk goed welke functionaliteiten je nodig hebt

Voordat je begint aan het werken met een CRM systeem, kijk dan kritisch naar je bedrijfsprocessen. Waar wil je de software precies voor gaan gebruiken. In een klein bedrijf vervult de ondernemer vaak verschillende rollen. De eigenaar handelt de klantcontacten af, doet prijsaanpassingen en werkt de administratie bij.

Bekijk goed welke functionaliteiten je wilt hebben en kijk of het CRM pakket ook uit te breiden is mocht dat in de toekomst nodig zijn.

Kostenbesparing
Verbeterde bedrijfsvoering
Vermindering fouten
Verbeterde klantenservice
Bekijk ook deze stories:
Een gratis kassa app? 5 redenen om je bedrijfsprocessen te automatiseren POS Systeem voor slijterijen VectronConnect app Tips offerte opstellen Is een bestelzuil iets voor jou? Wat is omnichannel? ActaBlue oplossingen Waarom CRM? Ontdek 6 redenen. Tips om je webshop vindbaar te maken