6 tips om ERP en CRM tot een succes te maken

Hoe zorg je ervoor dat ERP/CRM echt een gegarandeerd succes wordt in je organisatie?
Er zijn een aantal punten waar je over na kunt denken voordat je overgaat tot het werken met een ERP/CRM systeem.
Hieronder een aantal tips:

Z

Kies de juiste software

Het lijkt logisch maar vraag je zelf af: ga je voor een standaard pakket of kies je voor maatwerk? Bedenk dat van te voren. Heb je specifieke wensen? Kijk of de leverancier dat kan leveren.
Z

Implementatie

Vraag van te voren hoe lang de implementatie gaat duren. Een snelle implementatie heeft natuurlijk voorkeur. Het maakt toekomstige optimalisatie mogelijk doordat budget, tijd en energie overblijft.
Z

Denk in doelen en strategie

Automatiseer niet alleen de bestaande processen. Denk verder. Probeer te denken in doelen en strategie. Zorg ervoor dat de software bijdraagt aan kostenbeheersing en winstontwikkeling. De software moet huidige processen kunnen automatiseren maar ook nieuwe processen ondersteunen.
Z

Test de software

Kies voor gebruiksvriendelijke en flexibele software. Kijk of het mogelijk is om de software van te voren te testen. Wat voor de een gebruikersvriendelijk is kan voor jou wel helemaal niet het geval zijn. Een goede softwareleverancier moet deze dienst kunnen aanbieden.
Z

Integratie

Integreert het pakket waar je voor wilt gaan goed met andere applicaties zoals transport of logistieke tools? Vraag je potentiële ERP/CRM leverancier om een overzicht van applicaties van derden, waarvan het hulpprogramma momenteel succesvol integreert.
Z

Ondersteuning

Bekijk van te voren welke communicatiekanalen een klantenservice afdeling gebruikt: heeft de leverancier een portaal, een directe lijn of een specifiek contactpunt?
Overstappen op of beginnen met het werken met een ERP of CRM systeem is niet iets wat je van de ene op de andere dag doet. Daarom is het goed een overzicht te maken van punten die je belangrijk vindt.
Heb je hele specifieke wensen? Voel je vrij ook die te melden.
ActaBlue biedt een flexibel crossplatform van ERP en CRM. Met CRM optimaliseer je het klantcontact. Met ERP optimaliseer je de interne bedrijfsprocessen. Met Hunter-CRM van ActaBlue beheer je beide.

Vond je dit interessant?

We versturen 4x per jaar een nieuwsbrief.
Meld je aan en ontvang tips en updates.