6 tips om een goede offerte op te stellen

In het Hunter CRM systeem kun je eenvoudig offertes opstellen en versturen. Maar wil je de deal sluiten is het belangrijk dat je een goede offerte opstelt.
Een goede offerte is meer dan een prijsopgave. Een goed opgestelde offerte kan net dat duwtje geven. Daarom is het belangrijk om hier aandacht aan te schenken. Waar moet je vooral aan denken?

Zorg dat de offerte er aantrekkelijk uitziet. Gebruik de huisstijl en zorg dat de offerte overzichtelijk is. Het volgende moet een offerte altijd vermelden:
Tips offerte opstellen
Tips offerte opstellen
Je bedrijfsgegevens
Klantgegevens
Datum
Offertenummer
Korte samenvatting van de gevraagde werkzaamheden
Het uurtarief of totaal prijs
Geldigheidsduur van de offerte
Verwijs naar je Algemene Voorwaarden. Verplicht is het niet, maar zo weet de potentiële klant wel meteen waar hij aan toe is.
Zorg dat je offerte klaar is om ook als overeenkomst gebruikt te worden. Zo kun je, wanneer er getekend wordt, direct starten.
Vermeld in je offerte het standaard uurtarief, maar daarbij ook altijd de bijkomende kosten. Hoe duidelijker je bent in je offerte hoe kleiner het risico is dat je later tegen onduidelijkheden aanloopt en wellicht incomplete betalingen.
Ga ervan uit dat de opdrachtgever vraagt om een oplossing en niet om een prijsopgave. Begin de offerte daarom ook met de vermelding van ‘het probleem’ en laat zien dat je hem hebt begrepen door de juiste oplossing te bieden.
Om je expertise kracht bij te zetten en om de potentiële klant over de streep te trekken kun je nog extra documenten meesturen. Dat zou product info, een vergelijkende studie of een referentieproject kunnen zijn.
Wanneer de offerte verstuurd is geef je de potentiële klant wat tijd, maar komt er geen reactie neem dan zelf contact op. Misschien zijn er zaken zoals prijs of levering die aangepast kunnen worden. Wellicht komt de deal dan wél inzicht, met wat aanpassingen.
Heb je tijdens het opmaken van de offerte meer projectinformatie nodig neem dan gerust contact op met de klant. Dit is niet onprofessioneel, je hebt juist weer een moment om de interesse te peilen en te vragen naar eventuele nieuwe ontwikkelingen. En je laat de klant zien dat je met de offerte bezig bent en het contact serieus neemt.
Bekijk ook deze stories:

Wil je meer weten?

Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op!

+31 (0)88 110 1000

Tips offerte opstellen
Tips om je webshop vindbaar te maken Een gratis kassa app? Is een bestelzuil iets voor jou? Waarom CRM? Ontdek 6 redenen. Tips offerte opstellen POS Systeem voor slijterijen