Voorkom deze email marketing fouten

Er worden dagelijks 290 miljard e-mails verstuurd. Jouw klanten zullen ook ontzettend veel e-mails ontvangen. Want e-mail marketing is nog steeds een effectieve vorm van marketing. Maar er worden ook veel fouten gemaakt waardoor alle tijd die je erin hebt gestoken verloren gaat.
Hieronder een aantal tips en een aantal fouten die je echt wilt voorkomen.

Afzender

No-reply@ als afzender gebruiken komt niet echt vriendelijk over. Waarschijnlijk is je open rate laag. Wist je dat de nummer 1 reden van het niet open van email de afzender naam is. Dus stuur altijd een mail vanuit een adres waar je klanten op kunnen reageren. Probeer ook een naam te gebruiken. Dat zal er zeker toe bijdragen dat de mail eerder geopend wordt.

Email marketing fouten

Mobiele apparaten

61% van de e-mails wordt geopend op een mobiel apparaat. En meer dan 40% van die groep checkt hun e-mail meer dan 4 keer per dag. Dus het mobile-friendly maken van bijvoorbeeld je nieuwsbrief is een must.

%

2011

%

2016

%

2018

Relevantie

Jouw boodschap moet relevant zijn voor de ontvanger. Dus wat weet je van de ontvanger? Pas je boodschap aan. Kijk of je je contactlijst kunt segmenteren. Maak verschillende groepen aan zodat je ook specifiek kunt zijn in je boodschap. Je zult zien dat je een hoger click-through-rate zult krijgen.

Eenvoud

Misschien ben je geneigd je nieuwsbrief vol te stoppen met call to actions. Maar als je de lezer overspoelt met van alles en nog wat, dan zullen ze eerder geneigd zijn nergens voor te kiezen. Houd de boodschap helder en relevant en geef ze niet te veel opties.

Unsubscribe

Herken je ook dat personen zich aanmelden voor je nieuwsbrief en na 1 of 2 mails melden ze zich weer af? Maak het proces van afmelden eenvoudig. Probeer bijvoorbeeld niet de unsubscribe link te verbergen. Dat frustreert enorm en de kans dat ze zich ooit weer aanmelden is daardoor klein.

Vond je dit interessant?

We versturen 4x per jaar een nieuwsbrief.
Meld je aan en ontvang tips en updates.