0881101000 info@actablue.com

Een webshop beginnen. Is dit het goede moment?

Dat consumenten meer producten online kopen betekent niet dat de offline winkel geen waarde meer heeft.
De fysieke winkel kan veel meerwaarde hebben. Het kan ook fungeren als een ophaal punt voor de producten die je klanten online bestellen in je webshop.
Beter nog, wanneer de fysieke winkel dezelfde look en feel heeft als de webshop dan kunnen we ook spreken van omnichannel. Helemaal wanneer je ervoor zorgt dat de webshop ook te vinden is in de winkel door middel van een verkoop/bestel zuil.

Is een webshop beginnen dan automatisch garantie voor succes?

Nee, want een webshop is eenvoudig opgezet maar met voorraadbeheer gaat het dan vaak mis. Helemaal wanneer de combinatie van fysieke winkel en webshop niet goed loopt. Iets wordt verkocht in de winkel maar dit wordt niet doorgevoerd in het systeem en voilà een teleurgestelde klant want die wilde net dat laatste product bestellen via de site.

{

Consumenten oriënteren zich vaak eerst online en gaan dan naar een fysieke winkel

Twee kanalen die elkaar versterken

Dus wanneer je beide succesvol wil leiden dan is het goed om bijvoorbeeld een kassasysteem te hebben wat de voorraad voor beide goed regelt. Zodat de voorraad van een centraal punt wordt geregeld.
Wat ook een groot voordeel is van een webshop is dat je landelijk opereert. Dus de doelgroep wordt enorm uitgebreid. Consumenten oriënteren zich vaak eerst online en gaan dan naar een fysieke winkel. Wanneer ze iets online kopen in je webshop zouden ze het in je winkel kunnen retourneren. Zo versterken de twee kanalen elkaar.
Denk ook na over de service die je wilt bieden. Welke verzendkosten wil je berekenen, hoe ga je de producten verpakken, kunnen ze hun aankopen ook in de winkel ophalen?

Meer weten?

Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact op!

grow by Daria Moskvina from the Noun Project