0881101000 info@actablue.com

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Je webshop beveiligen. Is dat nodig?

Hacker gepakt voor hacken webshops.
De politie heeft een hacker aangehouden die wordt verdacht van het hacken van accounts van webshops, digitale chantage en grootschalige phishingacties.

Het hacken van webwinkel accounts is een reëel gevaar. Je beschikt vaak over privacygevoelige gegevens van consumenten. En als webwinkelondernemer moet je daar zorgvuldig mee omgaan.
Hoe kun je als ondernemer je webshop beveiligen? Hoe kun je voorkomen dat je webshop gehackt wordt?
Hieronder een aantal tips.

Let op vage emails en betaallinks

Het gaat vaak om automatische spam. Maar er zit soms ook mail tussen van zogenaamde banken of een email met een betaallink erin. Je ontvangt misschien een mail die van een klant lijkt met daarin een bijlage. Je bent dan waarschijnlijk geneigd om de bijlage te openen. Maar kijk eerst of de email daadwerkelijk van jouw klant is. Je loopt het risico om een virus te krijgen op je pc of je kunt hackers onbedoeld toegang geven tot je email.

Sla wachtwoorden op in een beveiligde omgeving

Als je een webwinkel beheert dan heb je vaak veel inlogcodes nodig voor diverse programma’s en websites die je gebruikt om je onderneming te runnen. Het is een uitdaging om al die inlogcodes en wachtwoorden te onthouden. Maar het beste is om al je wachtwoorden te onthouden en ze nergens op te slaan. Wanneer je ervoor kiest je wachtwoorden op te slaan doe dat dan veilig. Er zijn verschillende manieren om dit in een beveiligde omgeving te doen. Je kunt ook een heel sterk wachtwoord bedenken en daarop variëren.

Beveilig je webshop

Een fysieke winkel heeft ook sloten en beveiliging. Een webshop dient daarom ook goed beveiligd te zijn. Maar dat vraagt wel enige expertise. Heb je dat niet, schakel dan iemand in die dat wel heeft. Je webwinkel en ook je klanten worden dan beveiligd tegen hackers, spam e-mails en andere praktijken.

Wat kun je nog meer doen om je webshop te beveiligen?

  • Blijf op de hoogte van ontwikkelingen. Update je software zoals je webwinkelsoftware maar ook je mailingsoftware.
  • Installeer antivirussoftware. En houdt die up to date.
  • Maak een back-up strategie.
  • Kies voor betrouwbare hosting.
  • Gebruik een captchacode voor contactformulieren op je webwinkel.
  • Laat klanten wachtwoorden aanmaken die bestaan uit meer dan 8 tekens, minimaal 1 vreemd teken en een hoofdletter.

Meer weten?

Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact op!

grow by Daria Moskvina from the Noun Project