Gepersonaliseerde winkelervaring

De klant heeft de weg weer gevonden naar de winkelstraat. En dat is goed nieuws! Maar het legt ook druk bij de ondernemer. Klanten zijn op zoek naar een meer gepersonaliseerde winkelervaring. Ze willen constante communicatie, informatie en service ontvangen van een merk. Ondernemers moeten daardoor innovatieve strategieën bedenken om de klant wat nieuws aan te bieden om zich daardoor te onderscheiden. En dat vraagt wat creativiteit.

In fysieke winkels hebben ondernemers meer gelegenheid om het ideale imago van hun merk te creëren. Dit kan door bijvoorbeeld het gebruik van interactieve labels. 73% van de consumenten geeft de voorkeur aan merken die een gepersonaliseerde winkelervaring aanbieden. Dus dit is een belangrijke drijfveer voor het verbeteren van de winkelervaring.

“73% van de consumenten geeft de voorkeur aan merken die een gepersonaliseerde winkelervaring aanbieden”
Fysieke winkel vs online winkel
Branding draagt bij aan het creëren van vertrouwen en loyaliteit van de klant

Maak goed gebruik van labels

De behoefte naar een naadloze klantervaring is toegenomen en de retailers die innovatieve manieren vinden om aan de behoeften van hun klanten te voldoen, krijgen een concurrentievoordeel. Retailers moeten er daarom voor zorgen dat hun klanten tijdens het winkelen in de winkel eenvoudig bij alle productinformatie kunnen. Waarde aanbieden op het juiste moment. Dit kan door goed gebruik te maken van labels. Dankzij unieke merkcommunicatie worden klanten enthousiast betrokken bij de getoonde producten en dit zal er toe leiden tot een weloverwogen aankoopbeslissing.

Etiketten en labels kunnen retailers ook helpen bij het verhogen van de verkoop. Consistente branding op alle contactpunten en unieke kleding labels hebben een grote invloed op hoe de merkidentiteit wordt ervaren. Branding draagt, wanneer strategisch gedaan, bij aan het creëren van vertrouwen en loyaliteit van de klant.
Interactieve labels, zoals QR-codes, stellen klanten in staat om productinformatie te verkrijgen en een meer gepersonaliseerde winkelervaring te hebben.

Hoe zet je QR-codes in?

QR-codes kunnen worden gebruikt om de zichtbaarheid van de winkel te vergroten en klanten aan te trekken. Ze kunnen ook worden gebruikt om klanten naar interessante en innovatieve marketing- en advertentiecampagnes te leiden, zoals gepersonaliseerde kortingen of op maat gemaakte winkeltrajecten.
Dat het doeltreffend is bewijst onderzoek: 44% van de consumenten was het ermee eens dat ze opnieuw een aankoop zouden doen na een gepersonaliseerde winkelervaring.
QR-codes kunnen verder worden gebruikt om de koopervaring van klanten aantrekkelijker, eenvoudiger en natuurlijk contactloos te maken. Het gebruik van QR-labels kan ervoor zorgen dat retailers alle productinformatie aan hun klanten kunnen tonen. Klanten kunnen meer informatie krijgen, zoals productgrootte en -afmetingen door simpelweg een QR-label te scannen, en door direct toegang te krijgen tot alle productinformatie.
Door dit te doen, kunnen retailers het aantal interactieve digitale contactpunten in de winkel vergroten, wat aan een meer gepersonaliseerde winkelervaring bijdraagt.

Gepersonaliseerde winkelervaring

Tot slot

Digitalisering en personalisatie zijn tegenwoordig de prioriteit geworden om klanten te bereiken, te communiceren en te converteren.
Merkidentificatie of interactieve labels is één manier om innovatieve technologieën te benutten.
Het creëren van interactieve ervaringen in de winkel wordt de trend van de fysieke detailhandel in de komende jaren. Door gebruik te maken van de mogelijkheden van labels en QR-codes kunnen retailers de winkelervaring voor hun klanten verbeteren en een concurrentievoordeel behalen.

Benieuwd naar meer interessante artikelen?

Wat is een QR-code?

Het gebruik van QR codes is gestegen van 35% in september 2020 naar 83% in april 2021. Wat zijn QR codes eigenlijk? Hoe kunnen merken ze gebruiken om sterkere klantervaringen te creëren?

Elektronische schaplabels

Elektronische schaplabels

Wat zijn elektronische schapkaartjes of schaplabels (ESL)? En wat zijn de voordelen voor jou als ondernemer?

duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker. Maar wat is duurzaam ondernemen eigenlijk? En hoe pak ik dat aan als kleine retailer? Ontdek hier een aantal tips.