Wat is ERP?

Wat is ERP?

ERP is simpel gezegd software voor het registreren van bedrijfsgegevens.
Met ERP automatiseer je de logistieke, administratieve en financiële bedrijfsprocessen. Dankzij ERP-software ben je in staat om het gebruik van bedrijfsmiddelen te controleren en de efficiëntie van de activiteiten te verbeteren.

Maar wat betekent dat nu in de praktijk? Wat zijn de voordelen?

i

Geen losse documenten

Als eerst is de informatie beschikbaar voor het hele bedrijf. Dus geen losse documenten maar een centrale database waar de medewerkers toegang tot hebben. Omdat iedereen er mee werkt blijft het up to date. De data hoeft ook maar eenmalig worden ingevoerd.

Bespaar tijd

Bedrijven zonder ERP werken meestal met aparte informatiesystemen, waardoor elke afdeling apart de informatie moet invoeren. Dit kost heel veel tijd en zorgt vaak ook voor fouten.

Bespaar geld

Sommige bedrijven hebben aparte software voor hun boekhouding, financiën of HR. Met ERP automatiseer je deze processen en breng je ze onder in één systeem.
Een voorbeeld van een ERP workflow:
Een houtverwerkingsbedrijf krijgt orders binnen.
Het ERP systeem controleert direct de voorraden en stuurt automatisch de inkooporders naar verschillende leveranciers.
Er wordt personeel ingepland om de orders te produceren.
Dit wordt uiteindelijk verwerkt in de boekhouding.
De orders worden gekoppeld aan de klantgegevens.

ERP app voor monteurs

Een app is erg gemakkelijk voor monteurs die onderweg zijn om bijvoorbeeld materiaalgebruik te noteren. Zij kunnen direct hun gegevens invoeren in het systeem en zelfs foto’s uploaden die in de werkbon verwerkt kunnen worden.
De klant kan na de werkzaamheden een digitale handtekening zetten en zijn factuur en overzicht van de gedane werkzaamheden digitaal ontvangen.

wat is erp
Bekijk ook deze stories:

Wil je meer weten?

Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op!

+31 (0)88 110 1000

VectronConnect app POS Systeem voor slijterijen Tips offerte opstellen Is een bestelzuil iets voor jou? Een gratis kassa app?