Loyalty programma

Een loyalty programma. Hoe zet je dat op?
Waarom is een loyalty programma zo belangrijk? Simpel, omdat loyale klanten terugkomen en dus langer klant blijven.

Betrokkenheid en gemak

Waarom zou ik zoveel moeite doen om die ene klant ‘te binden’?
Omdat loyale klanten terugkomen. Het komt aan op betrokkenheid en gemak. Een rapport van Forrester uit 2012 zegt: “Klanten geven om de ervaring, niet het kanaal”.

Waarom vinden ondernemers het moeilijk te beginnen met een loyalty programma? Omdat ze niet weten hoe ze klantbehoeften kunnen voorspellen. Daarnaast vinden ze het ook moeilijk om analyses te maken, een programma te ontwerpen en de ROI in te schatten. Het is nodig om een programma in de bestaande systemen te integreren en in lijn te brengen met de logistieke en financiële processen. En dat alles wordt als erg complex ervaren.

{
Klanten geven om de ervaring niet het kanaal

Gemak leidt tot klantenbinding

Een tijd geleden ging Starbucks een samenwerking aan met dagblad The New York Times. Gebruikers van de Starbucks-app krijgen zodra zij zich in één van de filialen bevinden gratis toegang tot de artikelen van de krant. Sluiten ze vervolgens een abonnement af dan verdienen ze punten – sterren in dit geval – voor het spaarprogramma.

Eerder werd ook al een deal gesloten met Lyft, de grootste concurrent van Uber. Gebruikers van de vervoersdienst verdienen punten die ze voor koffie mogen inwisselen, de chauffeur verdient die eveneens per rit. Dit is een eenvoudige opzet van een loyalty programma.

Een loyalty programma starten met ActaBlue

Zegeltjes, pasjes… De klant vindt dat maar lastig. Een app is dé oplossing. De voordeelkaart, folder, winkelinformatie, alles in één.
Met ActaBlue zet je eenvoudig een loyalty programma op. ActaBlue heeft als basis je administratie.
Het is daardoor eenvoudig om de data te beheren en bijvoorbeeld gebruik te maken van Direct mail. Doordat je gegevens verzameld van je klant kun je je loyalty programma daar op aanpassen.
ActaBlue biedt ook de mogelijkheid om in de app een folder te kunnen maken en daarbij klantgericht aanbiedingen te doen.

Vond je dit interessant?

We versturen 4x per jaar een nieuwsbrief.
Meld je aan en ontvang tips en updates.