Is je webshop klaar voor Black Friday?

Black Friday wordt elk jaar populairder in Nederland. Mensen zullen ook dit jaar weer massaal online gaan winkelen. Vooral voor kleine bedrijven zal de druk toenemen op de voorraad en verzending. Is jouw webshop klaar voor Black Friday? Lees hieronder een aantal tips.

Bereid je voor op een plotselinge toename in vraag naar bepaalde producten. Dus bedenk zo vroeg mogelijk welke producten je op voorraad wilt hebben. Bepaal van te voren welke producten je wilt promoten.
Maak een speciale actiepagina aan. Plaats de link in het hoofdmenu en besteed er voldoende ruimte aan op de homepage. Laat het lekker opvallen met bijvoorbeeld een tekst als: Black Friday deals met kortingen tot 50% – profiteer nog X uur.
Verkoop cadeaubonnen. Als bepaalde producten niet op tijd binnen zijn is een cadeaubon een mooi alternatief.
Maak een kortingsplan. Kijk naar wat je marges van bepaalde producten aankunnen en bekijk hoeveel voorraad je hebt. Heb je bepaald welke producten in aanmerking komen, maak dan je klanten enthousiast door alvast te verklappen welke producten in prijs verlaagd gaan worden. Plaats kleine voorproefjes op social media en houd ze nieuwsgierig.
Zorg voor een snelle en persoonlijke klantenservice. November en December zijn drukke maanden. Zorg ervoor dat je weet hoe je moet reageren op standaard vragen over een vertraagde bestelling of beschadigd product.

Bekijk je afrekenproces. Je webshop ziet er fantastisch uit maar hoe zit het met het afrekenproces. Loopt dat ook op een telefoon? Zijn alle knoppen goed zichtbaar? Het kan veel ergernis voorkomen. Lees in dit blog meer over de customer journey.

Plaats je webshop op een bestelzuil

Ons POS Systeem is eenvoudig te koppelen met een webshop of bestelsite van CCV Shop.
Wanneer je deze webshop op een bestelzuil zet, heb je een extra verkooppunt in de winkel.