Hoe hou ik mijn laptop koel?

Deze week zitten we weer midden in een hittegolf. En misschien denk je, heerlijk werken op een terrasje met mijn laptop. En nu is hitte net iets waar je laptop niet zo goed tegen kan.
Laptops produceren namelijk enorm veel warmte. De processor en de batterij zijn de voornaamste warmtebronnen.
Wat kun je doen om de temperatuur wat naar beneden te krijgen?

Zet je laptop niet op schoot

Wanneer je je laptop op schoot zet of op een stoffen ondergrond zorgt dat ervoor dat je laptop nog warmer wordt. Probeer hem te verhogen zodat de ventilatoren ‘ruimte’ krijgen.

Kijk naar je processor

Laat je processor wat minder hard werken. Ga naar instellingen >Systeem>Energiebeheer en Slaapstand>Extra energie-instellingen. Klik op Schema-instellingen wijzigen bij het energieschema dat je momenteel gebruikt, en ga vervolgens naar Geavanceerde energie-instellingen wijzigen. Kijk of je je maximale processorstatus kan wijzigen in 80%.

Koelingmat aanschaffen

Er zijn ook speciale matten en standen die kunnen helpen je laptop koel te houden. De prijzen variëren tussen de 20 en 40 euro.

Zit er vuil in de ventilator?

Wanneer er vuil in de ventilator zit heeft je laptop ook moeite om koel te blijven. Wanneer je laptop erg veel lawaai maakt kan dat de oorzaak zijn. Probeer met perslucht het vuil eruit te blazen.

Geef je laptop een pauze

Soms is het goed je laptop even een pauze te geven als die extreem heet wordt. Doe je dat niet dan heb je kans dat je laptop oververhit raakt en kan uitvallen.
Bekijk ook deze stories:
Een gratis kassa app? 5 redenen om je bedrijfsprocessen te automatiseren POS Systeem voor slijterijen VectronConnect app Tips offerte opstellen Is een bestelzuil iets voor jou? Wat is omnichannel? ActaBlue oplossingen Waarom CRM? Ontdek 6 redenen. Tips om je webshop vindbaar te maken