Een mobiele website of een app?

Als omnichannel ondernemer wil je online zichtbaar zijn en dus lijkt het gebruik van een app een logische keus. Maar wat is de toegevoegde waarde en is een mobiele website ook een optie?
Dit zijn vragen die je als retailer kunt stellen maar het antwoord is lastig.
Misschien heb je al een website en een webshop maar twijfel je nog over een app.

De app

De app is géén verlengstuk van je webshop of website. Het is een medium op zich.
Welke toegevoegde waarde heeft de app voor jouw klanten?
Als een app bijvoorbeeld voornamelijk om kennis draait, dan moet dit altijd relevant zijn.
En bedenk dat de app moet passen bij de doelgroep.

Voordat je overgaat tot het ontwikkelen van een app vraagt jezelf dan eerst af: Wat wil ik er mee doen?

Een mobiele website is dus een site die ook goed weergegeven wordt op een smartphone.

Wat is het verschil tussen een mobiele website en een app?

Het grote verschil is dat een app gedownload moet worden en een mobiele website direct via de browser bekeken kan worden.
Is een mobiele website anders dan een ‘gewone website’? In sommige gevallen wel. Niet alle websites zijn geschikt voor een smartphone omdat ze niet responsive zijn.

Een onderzoek in opdracht van TNS NIPO geeft aan dat smartphone – en tabletgebruikers 95 procent van hun tijd aan Apps besteden en maar 5 procent aan mobiele websites.
Volgens de Good Push Index, een doorlopend onderzoek waarvoor mobiele marketingexpert Urban Airship 500 miljoen push berichten vanuit 2400 apps analyseert, kennen push berichten gemiddeld 50 procent hogere open rates dan mailings van dezelfde retailer. Bovendien zijn de click through rates (CTR) ongeveer 20 keer zo hoog en de conversion rates 12 keer hoger.

Maar wat zijn dan de grote voordelen van een app?

Een app is sneller. Omdat deze sneller geladen wordt. Een app is ook vaak makkelijker te gebruiken.
Maar wanneer gebruik je dan een app?
Wanneer je voornamelijk content aanbiedt dan is een website wel voldoende. Wil je ook nog functionaliteiten aanbieden dan is een app een betere optie. Met een app wordt er gebruik gemaakt van eventueel de camera, locatie, microfoon etc. Daarom is een app interessant voor specifieke service doeleinden.

mobiele website of app

Wees online actief!

Of je nu voor een webshop of een website gaat, zorg dat je online actief bent! Het draagt er ook toe bij dat je geloofwaardiger bent. Mensen zoeken online en als ze je dan niet vinden gaan ze naar een ander.
Vertel via al jouw kanalen dat je een webshop of een website hebt. Laat ze weten dat ze online kunnen shoppen en geef het de tijd.

Vond je dit interessant?

We versturen 4x per jaar een nieuwsbrief.
Meld je aan en ontvang tips en updates.