Wat is SoftPOS?

Softpos is software die van je (android) smartphone of tablet een betaaloplossing maakt. Dus de ondernemer plaatst een app op zijn smartphone en dan kan hij kaartbetalingen van zijn klanten accepteren met zijn smartphone.
Deze oplossing maakt het gebruik van een betaalterminal overbodig.

Betalen via een chip?

Hoe werkt de betaling via de SoftPOS?
Met de SoftPOS maak je ook gebruik van de NFC chip. Deze is veel veiliger dan de magneetstrip.

NFC staat voor Near Frequency Communication en werkt met radiogolven. Daardoor kun je contactloos betalen. En dit doen we al wanneer we bijvoorbeeld betalen met onze mobiele telefoon. Aan het begin van 2020 betaalde de helft van de Nederlanders het liefst contactloos: 40% gaf de voorkeur aan contactloos betalen met de pinpas, en 9% aan contactloos betalen met de mobiele telefoon.
Veel banken brachten een aparte app uit waarmee je je betaalpas digitaal kan aanmaken op je telefoon zodat je daar contactloos mee kan betalen. Met de SoftPOS oplossing maak je dus gebruik van dezelfde technologie als wanneer je met je mobiele telefoon betaalt.

In Nederland wordt 79% van de betalingen(2021) met de pinpas gedaan.

Hoe werkt dat voor de ondernemer?

De NFC chip kan ook de andere kant op werken.
De chip in de telefoon van de ondernemer wordt simpelweg gebruikt om pinpassen van de consument uit te lezen. Indien nodig kan de consument de pincode intoetsen op de telefoon en via de reguliere dataverbinding van de telefoon wordt dit versleuteld verzonden naar de bank.

Hoe zit het met de veiligheid?

Zoals al gezegd is het veiliger dan de magneetstrip. Voor de app waarmee Pinnen op een mobiele telefoon mogelijk is geworden, gelden hele strenge eisen. Er komen bijvoorbeeld geen kaartgegevens op de smartphone van de merchant terecht.

Wat zijn de voordelen en zijn er ook nadelen?

Al jaren neemt het aantal pinbetalingen toe. In Nederland wordt 79% van de betalingen(2021) met de pinpas gedaan. Het is eenvoudig en veilig. Je hebt geen extra apparaat nodig. Om SoftPOS te kunnen gebruiken heb je dus een betaalapp nodig en een kassa app. In de kassa app staan de producten en de bedragen en je gebruikt de betaalapp om af te rekenen.

Dankzij deze betaaloplossing heb je ook minder ruimte nodig voor je kassazone. Want de kassa is nu mobiel en flexibel. Het scheelt ook personeel.
Nadelen zijn er niet maar het is nog vrij onbekend. Waarschijnlijk komt daar snel een eind aan.

Voor wie is deze oplossing geschikt?

We kunnen zeggen voor iedereen. Maar we willen toch even 2 groepen eruit lichten:

De ‘kleine ondernemer’
Degene met weinig transacties. De ondernemer zonder betaalterminal omdat het gewoon niet opweegt. De glazenwasser of thuiskapper.
De ‘man in the van’
Personeel dat onderweg is en betalingen moet ontvangen. Monteurs, bezorgservice of denk ook aan foodtrucks. Of sta je vaak op een beurs. Dan kan het ook een mooie oplossing zijn.

De app ondersteunt contactloze betalingen met Mastercard, Visa, Maestro en V PAY en via Apple Pay en Google Pay. Het werkt ook voor hogere bedragen waarvoor op het mobiele apparaat een pincode moet worden ingevoerd.

ActaSmart

ActaSmart is een mobiele alles in één kassa. Het is een stukje software dat draait op een PDA.
De software is ook beschikbaar op een tablet of een vaste opstelling.
Met ActaSmart op de PDA kun je scannen, pinnen, contant afrekenen of op rekening zetten van een transactie.
En hij is gekoppeld aan je administratie en voorraadsysteem.

Benieuwd naar meer oplossingen?

Mobiele kassa

ActaSmart is een stukje software die van een PDA een kassa maakt gekoppeld aan je administratie. Klanten hoeven niet langer naar de kassa te lopen, daardoor maakt het plaats voor meer persoonlijk contact met de klant.

kassa en de belastingdienst

Creditmanagement systeem

Automatiseer je debiteurenbeheer. Verlaag je debiteurensaldo met CMS. Krijg openstaande vorderingen eerder betaald.
Optimaliseert de cashflow en straal professionaliteit uit.

ERP voor groothandel

Heb je een groothandel?

Om je cash en carry goed te kunnen managen is een ERP systeem onmisbaar. Dit systeem helpt je als ondernemer je processen te stroomlijnen zoals voorraadbeheer, boekhouding, relatiebeheer, orderinvoer en verwerking.

Wil je meer weten?

Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op!

+31 (0)88 110 1000