Thuiswerken lastig? Hieronder volgen wat tips.

Thuiswerken tips

Veel werken nu al geruime tijd thuis. De ene werknemer doet dat wel vaker maar voor de ander is dat misschien nog best lastig. Hieronder een aantal tips.

Een goede werkplek

Het washok, de zolder, aan de eettafel. Zoek een plek waar je lekker zit en niet te veel afleiding hebt. Zet misschien een koptelefoon op en maak afspraken met je eventuele huisgenoten. Het kan voor sommigen ook prettig zijn om een vaste werkplek te hebben thuis. Zit je 8 uur lang op de keukenstoel? Probeer dan ook elk uur even te lopen.

Samenwerken

Ook al werk je van huis uit, probeer toch contact te houden met je collega’s. Dat kan door Skype of ze gewoonweg te bellen. We raken door het corona virus al behoorlijk geïsoleerd dus houd contact door elkaar even te bellen. Stel eventueel in om op een vast moment van de dag een conference call te doen met bijvoorbeeld de hele afdeling.

Werkritme

Probeer het gewone werkritme aan te houden. Begin je normaal gesproken om 8 uur, doe dat dan ook als je vanuit huis werkt. Het gevaar ligt op de loer dat privé en werk door elkaar gaat lopen. Probeer een gewone werkdag aan te houden en vermijdt tussendoor niks te doen en dat dan ’s avonds in te halen.

Maak een werkplan

Geef jezelf taken en baken de tijd af. Op de werkvloer zie je wat andere collega’s doen maar nu moet je dat zelf inschatten. Dat kan soms lastig zijn. Stel daarom een plan op wat je die dag doet.

Een frisse neus

Sommigen kunnen zich een hele dag concentreren. Is dat bij jou niet het geval? Probeer dan na de lunch een stukje buiten te lopen. Het is ontspannend en helpt je het tweede deel van de dag geconcentreerd te zijn.

Vond je dit interessant?

We versturen 4x per jaar een nieuwsbrief.
Meld je aan en ontvang tips en updates.