Ben jij een omnichannel ondernemer?

Omnichannel is niet langer een keuze.
Consumenten zijn gewend geraakt aan het overal shoppen.
Klanten haken al snel af als een winkel niet online te vinden is.

Verschillende kanalen

Als retailer heb je een overweldigend aantal kanalen om de klant te vinden. Winkel, webshop, apps, social media. Al die kanalen gebruiken vergt veel tijd en geld. Maar al die kanalen leveren data zoals besteloverzichten, eerdere uitgaven, reacties op social media. Die data maakt juist dat het een belangrijke investering is om die kanalen in te zetten. Want uiteindelijk is natuurlijk het doel om een klant op de juiste tijd te bieden wat hij of zij nodig heeft.

Customer Loyalty

En daarom hebben we inzicht nodig in wie de klant is en wat hij wil. Daarbij willen we graag dat de klant loyaal blijft. Dus vaker terugkomt omdat hij zo tevreden is. Maar wat maakt nu dat de klant terug wil komen of überhaupt een aankoop wil doen via al jouw verschillende kanalen? Een groot plus punt is dat alle kanalen voelen als één kanaal.

omnichannel ondernemer

Voorraadbeheer

Omdat er verschillende kanalen zijn, kan het daar misgaan. Iets wat aanwezig lijkt te zijn in de webshop maar niet leverbaar is omdat het niet bijgewerkt is in je voorraadbeheer is natuurlijk vervelend voor een klant en zal er niet voor zorgen dat deze klant met een blij gevoel verder shopt. Dit kan voorkomen worden door de voorraad vanuit één platform te beheren. Kijk ook kritisch naar de voorraad. Houd de omloopsnelheden en de verkoop en levertijd in de gaten. Omnichannel dwingt je om naar de basis terug te gaan. Als je al jaren op dezelfde manier werkt verlies je wel eens de klant uit het oog. Omnichannel helpt je weer te denken vanuit de klant.

  • Voel de urgentie en het belang van omnichannel
  • Breng je klant in kaart
  • Maak een roadmap en omschrijf je ambities
  • Bekijk de IT infrasctructuur en de knelpunten
  • Help het personeel het nut te zien van omnichannel
  • Bekijk hoe je nu klantgegevens registreert

Vond je dit interessant?

We versturen 4x per jaar een nieuwsbrief.
Meld je aan en ontvang tips en updates.