Checklist kassasysteem kopen

Het kiezen van een kassasysteem dat bij jou en je onderneming past, kan best lastig zijn.
Daarom deze korte checklist om je te helpen bij deze keuze.

Bepaal wat voor soort onderneming je hebt

Heb je bijvoorbeeld meerdere vestigingen of een werkplaats? Er zijn kassasystemen die ontwikkelt zijn voor een specifieke branche. Bedenk dus dat een kassasysteem moet aansluiten bij je branche.

Bepaal wat voor soort ondernemer je wilt zijn

Het kan zijn dat je nu één vestiging hebt, maar wilt groeien. Of het kan zijn dat je nu nog geen webshop hebt maar dat in de toekomst wel wilt. Bekijk dus of het kassasysteem de mogelijkheden biedt die je wellicht in de toekomst wilt.

Is een gratis kassa app een oplossing?

Als startende ondernemer heb je te maken met grote investeringen en onzekere inkomsten. Het klinkt aanlokkelijk om ook op een kassasysteem te besparen. Een gratis kassa app klinkt natuurlijk als een fantastische oplossing, maar er zijn dingen waar je toch op moet letten. Lees ze in dit blog.

Maak je gebruik van randapparatuur?

Inventariseer of je gebruik maakt van randapparatuur zoals een weegschaal. Deze moet ook kunnen werken met het nieuwe kassasysteem. En heb je nog geen kassasysteem dan moet je niet vergeten dat een kassasysteem ook minimaal bestaat uit een lade, scanner en printer. Daarbij komt ook nog een betaalautomaat.

Maak je gebruik van een boekhoudpakket?

Dan is het ideaal wanneer deze gekoppeld wordt aan het kassasysteem. Informeer van te voren of dat kan. Met een boekhoudkoppeling schrijf je de transacties direct door naar je boekhoudsysteem. Dit scheelt je heel veel tijd.

Een storing, en dan?

Bekijk of de leverancier een helpdesk heeft en welke service de leverancier biedt. Doe dit van te voren zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

ActaSmart

De alles-in-één kassa ActaSmart biedt veel mogelijkheden voor verschillende doelgroepen. Zo is het beschikbaar op verschillende devices en kun je het koppelen aan zowel randapparatuur als je boekhouding.
Wil je hier meer over weten? Maak dan een gratis afspraak voor een adviesgesprek.

Vond je dit interessant?

We versturen 4x per jaar een nieuwsbrief.
Meld je aan en ontvang tips en updates.