De terrassen zijn weer open

We willen graag een aantal tips voor de horecaondernemer delen.

Het wordt mooier weer en we krijgen allemaal steeds meer zin om op een terras te zitten. En dat is weer mogelijk! Als horeca ondernemer heb je al flink nagedacht over hoe je het gaat aanpakken qua coronaregels.

Maar ook service en snelheid zijn belangrijk. We willen graag een aantal tips voor de horecaondernemer delen.

Snel kunnen bestellen

Zorg dat je gasten altijd zo snel mogelijk kunnen bestellen. Deed je dat eerder nog op papier dan zal een handheld echt het verschil maken.

Snel afrekenen

Zorg dat ze snel en eenvoudig kunnen afrekenen. Klanten laten wachten is een grote ergernis. Om de wachttijd aanzienlijk te verkorten is een smartpos de oplossing. Dan bestel- en reken je af met hetzelfde apparaat. Je kunt er zelfs een bon mee printen. Lees hier meer.

Desinfecteren / Hygiëne

Zorg voor voldoende reinigings- en desinfectiemiddelen, want (tussentijdse) schoonmaak is belangrijker dan ooit. Denk daarbij ook aan menukaarten, peper/zout stel, pinapparaat. Maak schoonmaakroosters.

Zichtbare regels

Zorg ervoor dat je (huis)regels duidelijk zijn voor je gasten. Voeg ze bijvoorbeeld toe aan de reserveringsbevestiging. En handhaaf ze ook. Leg je medewerkers uit waarom jullie deze regels hebben. Zo kunnen zij het ook beter overbrengen op de gasten.

Minder gasten, meer focus

Minder gasten is niet iets waar je blij van wordt, maar nu is het helaas niet anders. Staar je daar niet blind op maar focus je op die kleine groep gasten en geef zo meer service.

Gebruik social media

Veel mensen zijn actiever op social media dan ooit. Zorg daarom ook dat je als bedrijf daar op inspeelt. Bezorg je producten? Leg dan uit hoe en wat. Of laat een filmpje zien hoe bijvoorbeeld je horeca onderneming er nu uit ziet. Misschien heb je wat aan je interieur gedaan. Dat helpt om in de gedachten te blijven van de klant.

Meer weten?

Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact op!

grow by Daria Moskvina from the Noun Project