Klantcontact tijdens de coronacrisis

Corona blijft de wereld in haar greep houden. Veel sectoren hebben te maken met budgetten die teruggeschroefd worden of processen die zelfs stil komen te liggen.

Klanten bezoeken zit er misschien ook even niet in, beurzen zijn gecanceld en klanten van nu zijn wellicht niet meer de klanten van de toekomst. Daarom is een klantsysteem belangrijker dan ooit. Het is de basis voor het centraal bijhouden van belangrijke informatie over de klant.

Blijf daarom in contact met je bestaande klanten

Het behouden van een klant is makkelijker dan het aantrekken van een nieuwe klant. Controleer daarom of de data nog up to date is. En informeer hoe het gaat en of er nog een mogelijkheid is om elkaar door deze moeilijke periode heen te helpen.

Informeer de doelgroep

Voorkom verwarring en laat weten aan je klanten of je zaak nog geopend is of niet. Wellicht zijn er tijdelijk andere oplossingen hoe klanten aan hun producten kunnen komen. Informeer hen. En houd je informatievoorziening up to date. Dit kan bijvoorbeeld via de website, nieuwsbrief of social media.

Gebruik FAQ

Een FAQ is iets waar nu veel vraag naar is in bijvoorbeeld de reis- en recreatiebranche. Mensen hebben veel vragen. In een FAQ leest de klant wat wel en niet kan. Dit haalt de druk weg van de telefoon. Als klanten de antwoorden niet kunnen vinden zullen ze eerder bellen.

Help elkaar

Veel ondernemers zitten in hetzelfde schuitje. Help elkaar daarom. Werk bijvoorbeeld samen om deze periode door te komen. Wellicht ontstaan daardoor mooie initiatieven die ook na de corona crisis stand houden.

Wees online zichtbaar

Klanten zijn nu veel meer online. Ze hebben daardoor veel meer tijd om zich online te oriënteren. Nu is het moment om te experimenteren met online zichtbaar zijn. Investeer niet alleen in advertenties maar ook in organisch zichtbaar zijn door je SEO te optimaliseren.

Wees creatief

De eerste golf heeft ons geleerd dat we best creatief zijn. Probeer ook nu met creatieve oplossingen te komen door bijvoorbeeld producten aan te bieden via andere kanalen. Innovatie is een belangrijk begrip in tijden waarin iedereen online te vinden is.

Meer weten?

Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact op!

grow by Daria Moskvina from the Noun Project